Waterbronnen boren

Waterbronnen nodig? Bij Visser Pomptechniek kunt u terecht voor het boren van allerlei soorten waterbronnen. Neem direct contact met ons op voor een offerte op maat.

Op deze pagina geven we u alle informatie over waterbronnen, hoe we onze grondboringen uitvoeren en wat de voordelen zijn van het boren van een waterput. Zo bent u goed geïnformeerd voor uw project start!

Wat is een waterbron?

Grondwater is een duurzame oplossing voor veel situaties. Met waterbronnen worden ondergrondse stromen van water omhoog gehaald. Een bronpomp haalt het grondwater uit de aarde, wat u daarna kunt gebruiken voor irrigatie, drinkwater, beregening of andere industriële toepassingen. Zo heeft u direct een eigen watervoorziening ter beschikking.

Wat is een waterbron

Waterbron laten boren: een goed idee

Wanneer is een waterput boren een goede keuze? Vooral bij situaties waarin veel water nodig is. Denk hierbij aan beregeningsinstallaties voor grote stukken land, maar ook aan douchevoorzieningen op een camping. Ook particulieren kunnen baat hebben bij een waterbron en deze gebruiken voor bijvoorbeeld tuinirrigatie. Daarnaast behoren ook fonteininstallaties tot de mogelijkheden. Voor zowel kleine als grote projecten biedt een waterbron een efficiënte en kostenbesparende manier om aan uw waterbehoeften te voldoen.

Bluswatervoorziening op eigen terrein

Een bluswatervoorziening zorgt voor veel veiligheid. Hiermee heeft de brandweer bij calamiteiten altijd voldoende bluswater. Een brandput is bij grote bedrijventerreinen vaak verplicht en soms is er ook geen openbare blusvoorziening aanwezig. Wij kunnen u helpen door het aanleggen van een brandkraan put die voldoet aan alle wet- en regelgeving. Voor afgelegen locaties zonder toegang tot openbaar bluswater is een eigen bron zelfs een noodzaak om de veiligheid van uw gebouwen en werknemers te garanderen.

brandput

Grondboring en waterpomp installatie: de mogelijkheden

Welke mogelijkheden biedt een grondwaterput voor de waterpomp? De waterpomp levert warmte door deze uit de omgeving te onttrekken. Dat kan uit drie soorten warmtebronnen: lucht, water en bodem.

Waterbron met open bronsysteem

Bij een open bronsysteem haalt de waterpomp warmte uit het grondwater. Het water wordt opgepompt en gaat door een warmtewisselaar. Deze haalt de warmte uit het water. Vervolgens gaat het grondwater weer terug in een andere put. Een open bronsysteem is vooral geschikt voor grotere gebouwen met een hoge energiebehoefte, zoals appartementencomplexen, kantoorgebouwen en industriële faciliteiten.

Waterbron met gesloten bronsysteem

Deze warmte kunt u ook uit de bodem halen. Een gesloten bronsysteem maakt gebruik van aardwarmte. Deze wordt via verschillende buizen uit de grond gehaald. Hiermee kan een gebouw efficiënt verwarmd worden. Dit systeem is ideaal voor particuliere woningen en kleinere commerciële gebouwen. Hier kunt u meer lezen over onze warmte koude opslagsystemen.

Of u nu kiest voor een open of gesloten bronsysteem, een warmtepomp is altijd een duurzame en toekomstgerichte keuze. Deze systemen verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot, wat niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

warmte koude opslagsystemen

Wat zijn de voordelen van waterbronnen?

Het boren van waterputten heeft veel voordelen. We zetten ze hier voor u op een rij:

Een duurzame keuze

Waterbronnen zijn een duurzame bron van grondwater. Het hergebruiken van grondwater voor irrigatie van een tuin is bijvoorbeeld veel duurzamer dan kraanwater. Waterbronnen dragen bij aan het behoud van de natuur, doordat u geen gebruik maakt van water uit rivieren en meren. Zo wordt het risico op uitdroging van natuurlijke oppervlaktebronnen verminderd. Door het inzetten van een waterbron wordt bovendien het drinkwaternet minder belast, wat bijdraagt aan een duurzamer waterbeheer.

Altijd grondwater tot uw beschikking

Een waterbron boren zorgt ervoor dat u altijd water tot uw beschikking heeft. Dit wordt met de huidige klimaatverandering steeds belangrijker. Sterker nog: in periodes van extreme droogte mag men niet beregenen met kraanwater of oppervlaktewater.

Bovendien is grondwater minder gevoelig voor droogte dan oppervlaktewater. Een waterput is daarmee een toekomstgerichte oplossing. In de agrarische sector is het bijvoorbeeld cruciaal om gewassen te beschermen tijdens droge periodes, en een eigen bron biedt daar de perfecte oplossing voor.

Geen kalk en chloor

Grondwater is door het filtratieproces in de bodem al deels gezuiverd. Bovendien bevat dit water minder kalk dan het water uit de kraan. Dat is goed voor uw planten en het drinkwater heeft een zachtere smaak. Ook is er geen chloor aan toegevoegd.

Financieel voordeel

Waterbronnen zijn ook op financieel vlak interessant. Ons grondwater is minder vatbaar voor vervuiling dan oppervlaktebronnen, zoals rivieren en meren. Hierdoor is er minder zuivering nodig, waardoor de kosten voor drinkwaterproductie worden verlaagd. U bent ook niet meer afhankelijk van een waterleverancier. Bij grootgebruik kan dit een groot voordeel opleveren. Bovendien kunt u besparen op de watervoorziening voor beregening van landbouwgrond, waardoor uw bedrijfskosten aanzienlijk lager worden.

Combinatie met waterpomp

Grondwater heeft een vrij constante temperatuur. Dit maakt het ideaal voor het verwarmen en verkoelen van gebouwen met een warmtepomp. Door de constante temperatuur kan de warmtepomp efficiënter werken en verlaagt het de energiekosten aanzienlijk, wat bijdraagt aan een duurzamer gebruik van hulpbronnen. Het gebruik van een warmtepomp gecombineerd met een waterbron kan uw energieverbruik tot wel 60% verminderen in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen.

Grondwaterboring: onze werkwijze

Bij waterputboringen komt veel kijken. Allereerst is het doel van de waterbron belangrijk. Waar gaat u deze voor gebruiken? Op basis hiervan bepalen we de diepte van de waterput. In deze put plaatsen we een buis, waarop wij ook een pomp plaatsen. Deze gaat het grondwater oppompen. Er zijn echter nog meer aandachtspunten.

Vergunningen voor boringen

Het eerste waar u aan moet denken zijn de benodigde vergunningen. Meestal heeft u een vergunning nodig van het waterschap of de provincie. Soms moet u ook de omgevingsdienst inlichten van de boring. Dat is het geval in boringsvrije zones. Wij willen u hier graag over informeren en helpen u bij het aanvragen van de vergunning. Een goede voorbereiding op het vergunningsproces kan tijd en kosten besparen, en wij begeleiden u hier graag bij om ervoor te zorgen dat alles volgens de wet- en regelgeving verloopt.

Diepte van de waterput boringen

De opbouw van de bodem en de grondwaterstand zijn twee belangrijke factoren bij het aanleggen van een waterput. Hoe dieper we boren, hoe schoner het water is. Dit betekent ook dat de bovenste lagen van het grondwater meestal verontreinigd zijn met ijzer of bacteriën. Wij onderzoeken zorgvuldig hoe diep we moeten boren om het juiste grondwater naar boven te krijgen. Onze geavanceerde boortechnieken stellen ons in staat om zeer nauwkeurig te boren en daarbij rekening te houden met alle geologische omstandigheden.

De diepte van de waterput is ook afhankelijk van uw vraag. Wilt u de waterbron als drinkwaterwinning gebruiken? Dan gaan we dieper boren dan bij een waterbron voor irrigatie. Dit zorgt ervoor dat u het schoonste water verkrijgt, aangepast aan uw specifieke behoeften. Voor industriële toepassingen waarbij een hoog volume vereist is, kan de diepte nog verder variëren om aan de vraag te voldoen.

Installeren van een bronpomp

Iedere grondwaterbron wordt voorzien van een pompinstallatie die het water met de juiste druk omhoog brengt. Wij leggen dit systeem compleet bij u aan en maken hierbij gebruik van gerenommeerde pompmerken, zoals Melotte en Tsurumi. Wij adviseren u graag over de verschillende pompinstallaties. Afhankelijk van uw gebruiksdoel kunnen wij u adviseren over de juiste pompcapaciteit en -druk, zodat u altijd verzekerd bent van een optimaal werkend systeem.

Ontijzeren van grondwater

Het ontijzeren van grondwater uit een waterbron is heel belangrijk, omdat er anders problemen als roestvorming en onaangename geuren ontstaan. Bovendien verbetert het de waterkwaliteit. De vakmannen van Visser Pomptechniek controleren na het slaan van de waterput de kwaliteit van uw water. Als het nodig is gaan we verder met waterbehandeling.

Wilt u het grondwater als drinkwater gebruiken? Dan is het aan te raden om dit te laten testen op concentraties van aanwezige bacteriën en zware metalen. Dit garandeert dat het water voldoet aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Wij bieden ook ontijzeringssystemen aan die geïntegreerd kunnen worden in uw bestaande installatie om ervoor te zorgen dat uw water altijd van de beste kwaliteit is.

Onderhoud van uw grondwaterpomp

Visser Pomptechniek is er ook voor het periodieke onderhoud van uw waterbron en bijbehorende bronpomp. Zo weet u zeker dat alles juist blijft werken. Ook als de installatie onverwacht niet meer werkt, zijn onze vakmannen snel ter plaatse. Regelmatig onderhoud van uw pompinstallatie verlengt de levensduur van uw apparatuur en voorkomt onverwachte uitval, wat cruciaal is voor bedrijven en particulieren die afhankelijk zijn van een constante watervoorziening.

Grondwaterboring onze werkwijze

Duurzaamheid en de toekomst van waterbronnen

Duurzaamheid staat centraal in de diensten van Visser Pomptechniek. Door het benutten van waterbronnen draagt u bij aan een vermindering van de druk op de drinkwatervoorziening. Het hergebruik van grondwater voor toepassingen zoals irrigatie helpt de watercyclus te ondersteunen en vermindert de afhankelijkheid van oppervlaktewaterbronnen, die vaak onder druk staan door klimaatverandering en overmatig gebruik.

Onze focus op duurzaamheid betekent ook dat we voortdurend investeren in de nieuwste technologieën en methoden om onze boor- en pompinstallaties zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Dit omvat het minimaliseren van verstoringen van het bodemecosysteem tijdens het boren en het gebruik van energie-efficiënte pompen die minder stroom verbruiken en toch optimale prestaties leveren.

Visser Pomptechniek: uw partner in duurzame wateroplossingen

Met meer dan 25 jaar ervaring is Visser Pomptechniek uw betrouwbare partner voor al uw grondboringen. Onze expertise strekt zich uit over verschillende sectoren, van landbouw tot industrie en residentiële toepassingen. Wij bieden een volledig pakket aan diensten, van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud, en staan garant voor kwaliteit en klanttevredenheid.

Onze BRL2100, BRL11000 en VCA certificeringen bevestigen onze toewijding aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit. Dit betekent dat u met een gerust hart uw project aan ons kunt toevertrouwen, wetende dat wij voldoen aan alle regelgeving en best practices in de sector.

Boren van waterputten: een advies op maat

Zoals u hebt kunnen lezen, zijn er tal van mogelijkheden bij het boren van een waterput. Iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. Daarom is het van groot belang dat u een goed en persoonlijk advies krijgt. Bij Visser Pomptechniek denken we graag met u mee. Op basis van uw behoeften, de locatie en de geologische omstandigheden geven wij een op maat gemaakt advies over de beste opties voor uw waterbron. Van de juiste diepte tot de keuze van de pomp en eventuele waterbehandelingssystemen, wij zorgen ervoor dat uw installatie perfect aansluit bij uw specifieke eisen en verwachtingen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het realiseren van een duurzame en betrouwbare watervoorziening.

Wat kunt u van ons verwachten

  • 1. Jarenlange ervaring

    Visser Pomptechniek heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van watertechnische installaties

  • 2. Innovatief

    Visser Pomptechniek is vernieuwend en grensverleggend in het zoeken naar oplossingen.

  • 3. Vakkundig

    Ons team heeft kennis van zaken en is gedreven om een project op niveau te realiseren.

  • 4. Maatwerk

    Onze ontwerpen zijn toegespitst op de specifieke wensen van de opdrachtgever.

  • 5. Gecertificeerd

    Visser Pomptechniek is BRL2100, BRL11000, en VCA* gecertificeerd.